Hjemmelaget Jordbæris

  1. Lag Jordbærsaus

Dette trenger du :

100 gram frosne jordbær

0,75 dl sukker

Litt varmt vann (da smelter bærene raskere)

Litt Sitronsaft

 

Bland alt sammen i en blender til sausen er gjevn og glatt.

 

2. Lag så hjemmelaget Vaniljeis (3 porsjoner)

  • 2 stk eggeplomme
  • 50 g sukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 ½ dl kremfløte

Slik gjør du

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap frøene over i kremfløten. Pisk kremfløten stiv. Bland så jordbærsausen forsiktig inn i den piskede fløten. Er du for hardhendt forsvinner lufta i kremen.

3. Bland så eggedosis og jordbærkrem.

4. Frys.

Server i pene glass og pynt gjerne med kiwi eller annen delikat pynt.

Server og nyt, velbekommen! :)





 

 


 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits