Creme Brule alias Gausdals Brulee med en twist av Toten ;)



4 porsjoner
Ovn: 150 grader - ca. 30-40 min

4 eggeplommer
1/2 dl sukker
4 dl kremflte (Fra Q-meieriet SJLSAGT!! Ittn anna som dug... hihi!)
1 vaniljestang
4 ss brunsukker

Kok opp flten sammen med vaniljestanga. Vaniljestanga splitter du i 2, skraper ut frene, og stapper alt sammen i kjelen.
Dette skal koke mellom 5- 10 min... jo lenger du koker, desto mer vaniljesmak fr du, s du fr smake litt etterhvert :)
Avkjl blandingen litt.

Pisk eggeplommer og sukker sammen. Sil flteblandingen inn i eggeblandingen, og pisk godt!

Ha blandingen opp i nska serveringsformer. Sett formene i en liten langpanne, og fyll vann oppi forma s det dekker halvparten av formene dine.
Stek de midt i ovnen i 30-40 min.... de skal se strkna ut p toppen, men bittelitt "dissidissi" mot midten er lov;)

Tilslutt like fr servering tar du p litt brunsukker p toppen, bruker en mini-brenner for karamellisere.....s nr du tar skjeia nedi, s skal det si "krck!!!! ;) Du kan ogs bruke "lang lighter" eller grillfunksjonen p stekeovnen.

OBS : Bruker du grillfunksjonen p stekeovnen s pass tida godt for den skal kun st i f minutter. Str den for lenge blir den brent og det er ikke godt.

Pynt med friske eller frosne jordbr rett fr servering etter brenning.

LYKKE TIL!!!



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits