Peppermarinert Kylling med Hjemmelaget Bearnaisesaus, Hjemmelaget Vaniljeis med ekte vaniljestang til dessert

Hjemmelaget Bearnaise ( 4 porsjoner)

- Den kan lages dagen før den skal serveres, personlig synes den blir best da. Finn en oppskrift du mestrer. Her er den jeg bruker :

 Ingredienser

4 eggeplommer
¼ ts tørket estragon
2 ss hvitvinseddik
250 g smør
litt matfløte (+/- 1½ dl)


Fremgangsmåte

Ha eggeplommer i en glassbolle. Sett bollen over vannbad, vannet skal ikke berøre bollen. Tilsett

tørket estragon og hvitvinseddik. Visp smøret inn gradvis, en terning om gangen.

Vannet under skal ikke koke, bare ligge rett under kokepunktet.

Tilsett fløten, pisk og varm opp på ny. Pass på at sausen ikke koker.

Til slutt smakes til med salt og pepper (OBS! hvis du benytter smør med salt så er det trolig ikke

behov for mer salt).

NB! Hvis sausen skiller seg, visp inn 1 ss kokende vann.





 

 

 Ovnsbakte grønnsaker og Peppermarinert

Hovedrett: Ovnsbakte grønnsaker og Peppermarinert Kylling

1.Kyllingen må tine over natten i kjøleskap eller på et kjølig rom.

2.Del opp grønnsaker som du selv liker. Mine favoritter er løk, paprika, tomat, gulerøtter og poteter. Løken kan legges i en tett pose, mens gulerøtter og poteter kan legges i vann i noen timer uten at de blir myke. Paprikaen må deles opp like før forman settes i ovnen..

3.Grønnsaker legges lagvis og krydres med timian, salt og pepper, samt olivenolje og sitronsaft. Stekes midt i ovnen på 180 grader.

4.Mens grønnsakene stekes fjerner du slintrer på kyllingen samt krydrer med salt og pepper. Stekes i panne like før du skal ta ut grønnsakene, på sterk varme. Varmen kan skrues ned etter hvert som kyllingen blir stekt. Pass på så den ikke blir brent, men gjennomstekt.

 

Peppermarinert kylling

1.Kyllingen må tine over natten i kjøleskap eller på et kjølig rom.

2.Del opp grønnsaker som du selv liker. Mine favoritter er løk, paprika, tomat, gulerøtter og poteter. Løken kan legges i en tett pose, mens gulerøtter og poteter kan legges i vann i noen timer uten at de blir myke. Paprikaen må deles opp like før forman settes i ovnen..

3.Grønnsaker legges lagvis og krydres med timian, salt og pepper, samt olivenolje og sitronsaft. Stekes midt i ovnen på 180 grader.

4.Mens grønnsakene stekes fjerner du slintrer på kyllingen samt krydrer med  salt og pepper. Stekes i panne like før du skal ta ut grønnsakene, på sterk varme. Varmen kan skrues ned etter hvert som kyllingen blir stekt. Pass på så den ikke blir brent, men gjennomstekt.





 Hjemmelaget Vaniljeis (3 porsjoner)

  •  2 stk eggeplomme
  •  50 g sukker
  •  ½ stk vaniljestang
  •  1 ½ dl kremfløte

Slik gjør du

1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

2. Splitt vaniljestangen på langs og skrap frøene over i kremfløten. Pisk kremfløten stiv og bland med eggedosis.

3. Fyll iskremblandingen i tomme yoghurtbegre eller liknende og sett i fryseren til den har stivnet.

Server for eksempel med litt revet sjokolade på toppen, jeg har valgt å bruke Nesuick



Litt Forandringer på forsøk nr 2. Denne gangen med hjemmelaget jordbærsaus



 

Hjemmelaget Jordbærsaus

Litt varmt Vann

Frosne Jordbær

Sukker

Sitronsaft

Kjør frosne jordbær, sukker og litt  vamt vann i blenderen. Smak til med Sitron.

Her på det nederste bildet er Nesquicken erstattet med melkehjerter, og mynta med kiwi. Velger å ikke skrive oppskrift fordi alle har sin egen smak, men pass på å ikke bruk altfor mye sukker da sausen blir for søt.





3 kommentarer

Camilla

21.feb.2011 kl.22:55

ÅÅh! Det der så skikkelig godt ut!

Yvonn Ødegård Østensen

21.feb.2011 kl.23:20

Takk!:) Det var veldig godt også, men fint å høre at jeg får fram det på bildet, for det er ikke lett å ta gode matbilder.

Ingvild

06.mar.2011 kl.15:52

Det ser så utrolig godt ut og du tar gode matbilder :)

Skriv en ny kommentar

hits