Interiør og Matblogg

Kjære alle bloggere der ut.

Da har jeg opprettet interiør og matblogg, som jeg håper å fylle alle de små prosjektene mine etter hvert :)

De siste ukene og månedene har jeg fått dilla på både matlaging og interiør. Det 1.matlagingskicket mitt fikk jeg da vi skulle ha mamma og kjæresten hennes på middag for uker siden. I utgangspunktet skulle jeg kun servere stekt kylling og ovnsbakte grønnsaker, men fikk innfall om å lage litt ekstra ut av det, så dette  ble menye :

Forrett :

Rekesmørbrød med hjemmelaget majones og hjemmelaget smør sam fersk salat og ferske reker. Loffen var ikke hjemmelaget. Til rekesmørbrødet serverte jeg rosevin, som ektemannen min og jeg fikk til jul.

Fremgangsmåte :

1. Lag smør, som består av kremfløte og litt salt. Piskes til det blir gult og stivt.



2. Lag Majones. Finn en oppskrift du mestrer!



Her er den jeg brukte, og den er beregnet på 4 porsjoner :

2  eggeplommer
1 ts  fransk sennep
salt og pepper
1 ss  sitronsaft, presset
3 dl  nøytral olje (solsikke/ mais)  

 Ha eggeplommene i en skål sammen med sennep, salt, pepper og sitronsaft. Sitronsaft kan erstattes av vineddik. Pisk kraftig for hånd eller i kjøkkenmaskin.

Spe med olje i en tynn stråle - i begynnelsen bare 1 ts olje ad gangen, siden litt større doser.

Sørg for at eggene har tatt opp oljen mellom hver gang du sper.

 

Her er vidunderet jeg lagde majones med, Quick Chef fra Tupperware, som både har kniver og visp :






3.La smør og majones stå over natten.

4.Pill reker og vask salat, del sitron i 2.

5. Del brødskivene i 2 og stek de sprøe (jeg valgte å bruke ferdigskåret loff denne gangen)

6. Tilbred som må bildet med smør og majones under resten av pålegget for å slippe søl





 

 

Hovedrett: Ovnsbakte grønnsaker og Pestomarintert kylling (Har dessverre ikke bilde)

1.Kyllingen må tine over natten i kjøleskap eller på et kjølig rom.

2.Del opp grønnsaker som du selv liker. Mine favoritter er løk, paprika, tomat, gulerøtter og poteter. Løken kan legges i en tett pose, mens gulerøtter og poteter kan legges i vann i noen timer uten at de blir myke. Paprikaen må deles opp like før forman settes i ovnen..

3.Grønnsaker legges lagvis og krydres med timian, salt og pepper, samt olivenolje og sitronsaft. Stekes midt i ovnen på 180 grader.

4.Mens grønnsakene stekes fjerner du slintrer på kyllingen samt krydrer med pesto, salt og pepper. Stekes i panne like før du skal ta ut grønnsakene, på sterk varme. Varmen kan skrues ned etter hvert som kyllingen blir stekt. Pass på så den ikke blir brent, men gjennomstekt.

 

Dessert : Himmels Lapskaus (Fruktsalat) ca 4 Porsjoner

2 Pærer

2 Epler

 2.Appelsiner

2.Kiwier

Pisket krem på boks eller selvpisket av fløte

Hakkede mandler

Hakket sjokolade eller Nequick Pulver

 

Fremgangsmåte

 

1.Fjern Frøhus fra pærer og epler, samt skrell appelsinene slik at du unngår slintrer (bruk en skarp kniv og skjær mellom båtene. Fjern også skall fra pærer og epler og du selv ønsker dette. Jeg valgte å la det være på. Unngår bananer for de blir veldig lett brune, men dette kan brukes, men tilsettes rett før servering.

2.Legg den oppskjærte frukten i en stor bolle og sett i kjøleskapet.

3.Pisk krem og hakk mandlene.

4. Legg passe mengde frukt i små skåler og ha på krem samt sjokolade og hakkede mandler





 

4 kommentarer

Vanilla

20.feb.2011 kl.19:15

Så flink du er Yvonn, nå ble jeg skikkelig sulten.

Tror jeg kommer ned til deg å får et kokkekurs jeg :)

Vi er temelig matleie både Johan og jeg. Så her skal jeg følge med :)

Yvonn Ødegård Østensen

20.feb.2011 kl.21:54

Tusen takk :) Håper denne bloggen får mange lesere etter hvert og at det jeg lager ser inbydende ut. Spre gjerne linken til andre ;)

Therese

21.feb.2011 kl.00:14

Det så ille godt ut. skal sjekke bloggen din ofte. Blir supert med mattips, Jeg er glad i å lage mat men oppfinnsomhet mangles til tider.. gleder meg til og følge med:)

Yvonn Ødegård Østensen

21.feb.2011 kl.20:16

Takktakk :O)

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits